Кримські татари можуть провести акції в день депортації у своїх селищах

П'ятниця, 16 травня 2014, 17:59

Голова Меджлісу Рефат Чубаров у зв'язку із забороною "владою" Криму мітингу, присвяченого 70-й річниці депортації кримських татар, виступає за проведення жалобних заходів у місцях їх компактного проживання.

Про це він повідомив ZN.UA.

"Звичайно, мої оцінки указу Аксьонова вкрай негативні. По суті, вперше за 23 роки нашого повернення з вигнання нам заборонили проведення жалобного мітингу до Дня депортації кримських татар", - сказав глава Меджлісу.

За його словами, "ця заборона зіставна з тим, якби у якійсь країні, де проживають євреї, заборонили вшанувати пам'ять жертв Голокосту. Або з забороною українцям згадувати про жертв Голодомору".

"По суті, це заборона на пам'ять про геноцид кримськотатарського народу, який послідував за прийняттям президентом РФ указу про реабілітацію кримських татар!", - сказав Чубаров.

Він також висловив свою версію щодо кінцевої дати заборони на проведення мирних зібрань у Криму - 6 червня, пов'язавши її з початком фестивалю "Велике російське слово".

"Виходить, що заборона закінчиться саме в той день, в який почнеться "Велике російське слово", яке ніхто не скасовував у зв'язку з подіями на південному сході України", - зауважив Чубаров.

Чубаров розповів, що пропонуватиме проводити поминальні заходи у місцях компактного проживання кримських татар.

"Я вважаю, що виводити людей під БТРи і кийки ми не повинні. Тому як альтернативу можна розглядати проведення жалобних заходів у місцях компактного проживання кримських татар", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування