Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Севастополь також заборонив кримським татарам мітингувати

Субота, 17 травня 2014, 09:59

Так званий "губернатор" міста Севастополя Сергій Меняйло після самопроголошеного кримського прем'єра Сергія Аксьонова заборонив кримським татарам проводити траурні заходи, приурочені до 70-річчя депортації.

Севастопольський "губернатор" аргументує заборону подіями на південному сході України і "можливими провокаціями екстремістів", - передає Укрінформ.

Разом з тим, на 19 травня у Севастополі запланована дитяча хода з нагоди Дня піонерії.

У свою чергу депутат Законодавчих Зборів Санкт-Петербурга (фракція "Яблуко")  Борис Вишневський зазначив: ''колишній "бригадир" на прізвисько Гоблін, поставлений правити Кримом, і колишній заступник  командувача Чорноморським флотом, поставлений правити Севастополем, вважають себе представниками російської влади, і теоретично мають керуватися російськими законами''.

''Однак, ні Конституція РФ, ні федеральний закон про мітинги, збори, ходи і демонстрації в принципі НЕ ДОЗВОЛЯЮТЬ регіональній владі ухвалювати рішення про заборону масових заходів на будь-який термін''.

За словами Викшневського, ''подібні рішення означають обмеження прав громадян, гарантованих 31-й статтею Конституції РФ, і відповідно до 56-ї статті Конституції, можуть вводитися тільки в умовах надзвичайного стану. Про введення такого на території Криму нічого не відомо''.

Водночас глава Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров звернувся до прокурора Криму Наталії Поклонської з проханням перевірити відповідність закону указу Аксьонова, яким забороняється проведення загальнокримського жалобного мітингу в Сімферополі 18 травня.

"У разі збереження заборони на проведення траурного мітингу кримські татари все одно можуть вийти на площу", - заявив Чубаров, - передає ТСН.

Голова Меджлісу також продемонстрував журналістам указ Володимира Путіна про реабілітацію народів Криму від 21 квітня, в якому є норма для влади сприяти проведенню жалобних заходів 18 травня і заявив, що таким чином указ Аксьонова суперечить цьому закону президента РФ.

"Я чекаю рішень прокуратури Росії, коли вже вона контролює цю територію", - заявив лідер Меджлісу.

Він також сказав, що заборона вже обговорюється у низці міжнародних організацій, зокрема ОБСЄ та ООН.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...