Тимчук: Доказів ''запеклого бою'', внаслідок якого звільнили Болотова немає

Субота, 17 травня 2014, 10:37

На даний момент не вдається виявити ніяких свідчень, що підтверджують факт "запеклого бою" поблизу пункту пропуску "Довжанський", в результаті якого був звільнений один з лідерів луганських сепаратистів Валерій Болотов.

Про це повідомив керівник ІС Дмитро Тимчук.

''За оперативними даними групи "Інформаційне Опір", звільнення затриманого "губернатора" терористичної організації "ЛНР" Валерія Болотова сталося за дуже дивних обставин. У Держприкордонслужбі інформують, що в результаті "запеклого бою" у пункті пропуску "Довжанський" озброєні бойовики змогли відбити "губернатора" терористичної організації "ЛНР" Валерія Болотова'', - зазначає Тимчук.

За даними ІС, відразу після затримання Болотова до пункту пропуску "Довжанський" штабом АТО були надіслані два вертольоти з метою забезпечити вивезення затриманого "губернатора" . Однак до їх прибуття затриманий був відвезений терористами на джипі чорного кольору.

''В той же час на даний момент не вдається виявити ніяких свідчень, що підтверджують факт "запеклого бою" поблизу пункту пропуску "Довжанський", в результаті нібито якого був звільнений Болотов. Свідоцтв про присутність поблизу пункту пропуску великої кількості бойовиків "під час відбиття" Болотова також немає", - зазначив Тимчук.

Також він зазначив, що група "ІС" проводить власне розслідування обставин цієї події.

''Також пропонуємо українським правоохоронним органам ретельно розслідувати цей інцидент з детальним інформуванням громадськості. Одночасно пропонуємо керівництву українських силовиків розглянути питання посилення підрозділів прикордонників, що виконують завдання з безпосередньої охорони держкордону, і не співробітниками Держприкордонслужби, а підрозділами інших силових структур'', - зазначив Тимчук.

Як відомо, в Держприкордонслужбі заявили, що прикордонники затримали Болотова о 5:45, ''поінформували про це всі правоохоронні органи, у тому числі представників антитерористичної операції і близько 2 годин чекали на підмогу силовиків, проте ніхто так і не приїхав".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування