Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК: Проведення виборів на Донеччині та Луганщині стає дедалі складнішим

Субота, 17 травня 2014, 12:48

Центрвиборчком попросив виконуючого обов'язки президента України Олександра Турчинова вжити невідкладних заходів, щоб мешканці Донецької та Луганської областей змогли реалізувати свої виборчі права.

Про це йдеться у повідомленні ЦВК.

У комісії наполягають на необхідності створення безпечних умов для безперешкодного здійснення членами виборчкомів та органами ведення Держреєстру виборців своїх повноважень.

У ЦВК розповіли, що станом на 16 травня внаслідок протиправних дій невідомих осіб не можуть організовувати підготовку та проведення виборів по шість виборчих округів у Донецькій та Луганській областях.

"Указані обставини перешкоджають отриманню зазначеними окружними виборчими комісіями поштових відправлень, у тому числі від Центральної виборчої комісії", - розповіли у прес-службі.

Крім того, у ЦВК розповіли про численні відмови членів дільничних виборчкомів Донецької та Луганської областей виконувати свої повноваження через загрозу їх особистій безпеці та безпеці членів їх сімей внаслідок постійних погроз та тиску.

Ситуація з підготовкою проведення позачергових виборів 25 травня 2014 року в Донецькій та Луганській областях погіршилась, - заявили у Центрвиборчкомі.

У комісії також відзначили бездіяльність окремих підрозділів органів внутрішніх справ та СБУ.

Це виявляється у неналежному забезпеченні охорони приміщень виборчих комісій, органів ведення Держреєстру виборців та призводить до їх захоплення, викрадення наданого цим комісіям майна і виборчої документації, та погроз і фізичного впливу на членів виборчих комісій, - розповіли у ЦВК.

Крім того у Центрвиборчкомі відзначили наявність фактів відмов або неналежного реагування працівниками місцевих підрозділів МВС та СБУ на звернення членів окружних виборчих комісій стосовно протиправних дій невідомих осіб.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування