Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Всеукраїнський круглий стіл національної єдності у Харкові пікетують "колоради"

Субота, 17 травня 2014, 13:51

У Харкові проходить всеукраїнський круглий стіл національної єдності.

Засідання відкрив Леонід Кравчук, який нагадав присутнім про результати першого круглого столу в Києві 14 травня, а також зазначив, що за результатами першого круглого столу були підготовлені проекти документів щодо децентралізації влади, пише Інтерфакс-Україна.

"Ми підготували проект документа, який складається з двох частин: про внесення змін до Конституції в частині місцевого самоврядування й інші пропозиції щодо децентралізації влади з конкретними формулюваннями", - зазначив Кравчук.

У ході засідання Арсеній Яценюк закликав депутатів місцевих рад східних регіонів протидіяти озброєним бойовикам у своїх областях. 

"Ви йдете на поводу у терористів, тому що ви їх боїтеся. Перестаньте їх боятися. Змусьте їх здати зброю, візьміть владу назад у руки і ведіть політичний діалог", - заявив  Яценюк.

Разом з тим у ході засідання після виступу Яценюка слово взяли представники Луганщини, які заявляють про необхідність припинити "антитерористичну операцію проти власного народу" та врегулювати мовне питання та надати російській мові статус другої державної. 

Як повідомляє Медіапорт, у центрі Харкова чергують посилені наряди працівників міліції. Перекрито рух по площі Свободи. Територію навколо готелю Kharkiv Palace тримають в оточенні співробітники міліції.

''Засідання ''круглого столу'' пікетують противники центральної української влади, приблизно 50 осіб, вони тримають в руках смугасті чорно-помаранчеві прапори, які використовувалися в Російської визвольній армії генерала Власова , що воювала у Другій світовій війні на боці Гітлера'', - зазначає видання. 

Фото - Медіапорт
 

На засідання прибули прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, перший і другий президенти України Леонід Кравчук і Леонід Кучма, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, екс-глава ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської ОДА Ігор Балута, глава Харківської облради Сергій Чернов, в.о. мера Харкова Олександр Новак, нардепи, представники органів місцевої влади, громадські діячі, представники релігійних організацій, бізнес-кіл регіону та ін.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...