ГПУ готується затримати самопризначених керівників Криму

Субота, 17 травня 2014, 15:53

Генеральна прокуратура направила до суду повторні клопотання про дозвіл на затримання самопроголошеного прокурора АР Крим Наталії Поклонської, незаконно призначених Міністра надзвичайних ситуацій Криму Сергія Шахова та керівника прикордонної служби республіки Віктора Мельниченка для обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про це йдеться у повідомленні ГПУ.

Окрім того прокуратура поновила досудове слідство в об’єднаному кримінальному провадженні стосовно вчинення громадянами Володимиром Константиновим та Сергієм Аксьоновим, а також невстановленими озброєними особами дій з метою насильницького повалення конституційного ладу України (ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України).

''Також поновлено досудове розслідування стосовно Сергія Абісова та Петра Зими, які незаконно приступили до виконання обов’язків начальника Головного управління внутрішніх справ у АР Крим та начальника Головного управління СБУ в Автономній республіці (ч. 1 ст. 27, ч. 1 ст. 109 КК України)'', - йдеться у повідомленні.

Крім того поновлено розслідування проти першого заступника Голови Ради Міністрів Республіки Рустама Темиргалієва, який 6 березня поточного року запропонував військовослужбовцям скласти нову присягу або залишити територію Криму, а також щодо  радника Голови Ради Міністрів Юрія Жеребцова, який запропонував командиру 55 зенітно-ракетного полку військової частини передати зброю та об’єкти під охорону спецпідрозділу Чорноморського флоту Росії (ч. 1 ст. 27, ч. 1 ст. 109 КК України).

Також поновлено слідство щодо самопроголошення громадянином Російської Федерації О. Чалим в порушення законодавства України мером міста Севастополя, а також щодо втручання С. Аксьонова в діяльність органів прокуратури шляхом вимагання від заступника прокурора АР Крим припинення дій з оскарження рішень Верховної Ради, Ради Міністрів Криму та його особистих рішень (ч. 1 ст. 343 КК України - втручання в діяльність працівника правоохоронного органу).

Окрім цього розслідується захоплення у лютому 2014 року невстановленими особами будівель Верховної Ради та Ради Міністрів АРК, а також вторгнення на територію аеропорту "Сімферополь" (ст. 258 – терористичний акт, ст. 341 – захоплення державних або громадських будівель чи споруд, КК України).

У провадженні складено повідомлення про підозру вказаним особам.

Як відомо, 17 березня Шевченківський районний суд м. Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури про затримання та привід до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Наталії Поклонської.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...