Джемілєв: 18 травня татари все одно вийдуть в центр Сімферополя

Субота, 17 травня 2014, 18:10

18 травня кримські татари все одно вийдуть в центр Сімферополя, більшість з них так налаштовані.

Про це заявив лідер кримськотатарського народу , народний депутат України Мустафа Джемілєв в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

Коментуючи рішення Меджлісу не проводити мітинги в цей день, Джемілєв зазначив, що Меджліс не може гарантувати безпеку людей.

"Тому офіційно жалобні заходи в центрі Сімферополя Меджлісом проводитися не будуть. Від провокацій ніхто не захищений", - підкреслив він.

Джемілєв також розповів, що сам він не буде присутній в Криму в річницю депортації кримських татар, оскільки заборону на в'їзд на територію півострова йому ніхто не скасовував.

Разом з тим, він повідомив, що збирається інформувати всі міжнародні інстанції та правозахисні організації з цього питання.

"Це грубе порушення прав кримських татар. Яке, до того ж, суперечить указу президента Путіна, в якому він обіцяв вжити заходів щодо забезпечення в Криму всіх прав кримськотатарського народу", - підкреслив Джемілєв.

Як відомо, в п'ятницю так званий "глава кримського уряду" Сергій Аксьонов підписав розпорядження про заборону масових заходів на території Криму до 6 червня, у зв'язку з "напруженою обстановкою на сході України".

У суботу він дозволив кримським татарам провести 18 травня мітинг з нагоди 70-ї річниці депортації на мусульманському кладовищі.

У свою чергу лідер Меджлісу Рефат Чубаров заявив, що  не може собі уявити, що може зупинити людей, щоб  вони не приходили 18 травня на траурні заходи у Сімферополі.  За його словами, жодна заборона проведення мітингів не може забрати право у людей вшанувати пам'ять жертв сталінської депортації кримських татар.

Джерело відео - Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування