Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головою "Луганської народної республіки" проголосили Болотова

Понеділок, 19 травня 2014, 09:46

Головою самопроголошеної "Луганської народної республіки" у неділю обрали Валерія Болотова.

Таке рішення ухвалили "республіканські збори ЛНР", повідомляє з посиланням на прес-службу Об'єднаної армії Південного Сходу ZN.ua.

До цього Валерій Болотов був "народним губернатором" Луганська. Він також є командиром "армії Південного Сходу".

Республіканські збори також затвердили тимчасову конституцію республіки. Головою зборів обрано Олексія Карякіна, а прем'єр-міністром - Василя Нікітіна, який раніше був прес-секретарем "південно-східної армії".

"Моїми першими кроками на посаді прем'єр-міністра республіки буде формування уряду. Про конкретні кандидатури я заявлю пізніше. Склад кабінету буде оголошений у другій половині дня", - повідомив Нікітін.

Валерій Болотов був проголошений народним губернатором Луганської області 21 квітня на засіданні народного сходу в захопленій будівлі управління СБУ в Луганську. 

11 травня на території Луганської області сепаратисти провели опитування, іменоване ними "референдумом", після чого заявили, що 96,2% опитаних висловилися за державну самостійність регіону й за створення "Луганської народної республіки".

12 травня керівництво самопроголошеної "держави" оголосило про її незалежність.

17 травня вранці в пункті пропуску "Довжанський" озброєні люди змогли відбити "народного губернатора" "Луганської народної республіки" Болотова, якого прикордонники затримали при поверненні в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування