У Росії немає претензій до реверсу газу зі Словаччини до України

Понеділок, 19 травня 2014, 15:23

Підходи Словаччини до теми реверсу російського газу для України не суперечать домовленостям Братислави з "Газпромом" та російським урядом.

Про це заявив глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров на прес-конференції за підсумками переговорів зі словацьким колегою в Москві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми, безумовно, стежимо за обговоренням теми реверсу газу з країн, які купують його у "Газпрому", оскільки є відповідні міжурядові угоди, є контракти. І те, як до цього підійшло словацьке керівництво, абсолютно не порушує якихось домовленостей із "Газпромом" та з російським урядом", - сказав він.

"Тут у нас жодних претензій немає", - додав Лавров.

Зі свого боку глава МЗС Словаччини Мирослав Лайчак наголосив, що словацьку сторону буде залучено саме до транспортування газу, переадресувавши питання закупівлі та вартості цього газу українській стороні та Єврокомісії.

"Україна звернулася до нас з проханням допомогти в диверсифікації трас постачання газу, і ми пішли в цьому питанні назустріч, зараз готуємо таку трасу", - сказав він.

Що стосується самих постачань, то, за словами Лайчака, "це інша, комерційна операція".

"Наше завдання полягає в тому, щоб постачати, а хто надаватиме цей газ, а хто платитиме - це зовсім інша операція", - наголосив він.

За словами глави МЗС Словаччини, для Братислави важливо, щоб "на переговорах з Україною за участю ЄС ми, вступаючи у нові праводоговірні відносини, не порушували ті, які у нас вже є".

"Самі постачання газу - це не питання Словаччини, це питання до уряду України. А ми лише даємо можливість цей газ переправити", - цитує Лайчака  агенція.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News