Бойовики готували теракт в Одесі - СБУ

Понеділок, 19 травня 2014, 15:37

Служба безпеки запобігла теракту в Одесі 18 травня.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як ідеться в повідомленні, з метою дестабілізації ситуації в Одеському регіоні зловмисники планували 18 травня о 14:00 годині на Куликовому полі, у місці скупчення понад півтори тисячі людей здійснити підрив автомобіля.

Затримано трьох співробітників приватної охоронної структури, які здійснювали приховане візуальне спостереження за Куликовим полем, та громадянина Білорусі О. Шабаліна, активіста радикальної проросійської структури.

Розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 14, ч.1 ст. 258 КК України. Тривають оперативно-розшукові заходи та процесуальні дії.

Під час допиту Шабалін зізнався в участі у масових заворушеннях 2 травня в Одесі та підтвердив особисте знайомство з громадянином Будьком (відомий як "Боцман", оголошений у розшук за участь та застосування вогнепальної зброї 2 травня).

СБУ заявляє, що встановлено намір Шабаліна за відповідну фінансову винагороду від лідерів проросійських сил створити групу найманців для здійснення провокацій у Луганській області з метою зриву виборчого процесу.

Затриманий через посередників встановив контакт та підтримував зв’язок із сепаратистами не лише для виїзду до Луганська, але й для забезпечення умов перебування їх представників в Одеса для дестабілізації ситуації в регіоні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News