Авто і літаки Курченка арештували, СБУ хоче UMH та заправки

Понеділок, 19 травня 2014, 16:24

СБУ продовжує шукати активи Сергія Курченка, на які ще не наклали арешт, і звітує про арешт його майна на 1,5 мільярда гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

В СБУ заявляють, що внаслідок злочинних схем Курченка Україні завдано збитків щонайменше на 4 мільярди гривень.

"Крім того, СБУ викрито факти безпосередньої причетності Курченка до реалізації злочинних механізмів з придбання на користь ФПГ "СЄПЕК" медіа-ресурсу "UMH group", футбольного клубу "Металіст", ПАТ "Одеський нафтопереробний завод" та мережі АЗС "SparschweinGmbH&Co" у Німеччині (170 об'єктів)", - йдеться у повідомленні.

У ході розслідування "з метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків" слідчі уже наклали арешт на  рахунки Курченка, його рухоме та нерухоме майно на загальну суму понад 1,5 мільярда гривень.

Зокрема, йдеться про "16 об’єктів нерухомості, з них 3 - за кордоном, 7 повітряних суден, 38 автомобілів, серед яких віп-класу: 15 Mercedes-Benz, 2 BMW, 2 Porsche, 1 Bentley Continental, 3 Lexus, 2 Toyota Camry, 1 Aston Martin.

СБУ працює з міжнародними прокурорами над арештом рахунків Курченка в європейських банках, відкритих на підконтрольні йому структури, та його нерухомості за кордоном.

"Крім того, для захисту майнових інтересів держави здійснюється арешт майна теплоелектроцентралі (ТЕЦ), що входить до цілісного майнового комплексу Одеського НПЗ", - заявили в СБУ.

Як відомо, Курченка оголошено у міжнародний розшук.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування