Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії розповіли, коли повернуть Україні військову техніку з Криму

Вівторок, 20 травня 2014, 16:36

Усю військову техніку, що належить Збройним силам України, з Криму буде передано українській стороні до кінця 2014 року.

Таку заяву зробив заступник міністра оборони РФ генерал армії Дмитро Булгаков на виставці "Комплексна безпека-2014", що відкрилася в Москві у вівторок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Усе буде передано в установлені терміни, згідно з графіком. Я думаю, що цього року", - зазначив він.

В той же час, як повідомляє видання Флот України, вже поновилася передача Україні захоплених в Криму військових кораблів.

Так, вранці 20 травня, севастопольські рейдові буксири вивели в нейтральні води для передачі українській стороні морський буксир "Корець" та рейдовий буксир "Красноперекопськ". "Корець" піде своїм ходом до одного з українських портів та поведе "Красноперекопськ".

У нейтральних водах знаходиться буксир "Генадій Савел’єв", що прибув з Одеси. Який корабель ВМС ЗС України він поведе, наразі невідомо.

Також повідомляється, что у понеділок ввечері танкер ВМС України "Бахмач" (збудований у 1981 році, бортовий номер U759) відбуксували в бухту Інкерману на причал "Вторчормету", як такий, що списаний на металобрухт.

Як відомо, у квітні заступник міністра оборони Росії Анатолій Антонов заявив про призупинення передачі українській стороні військової техніки, захопленої в Україні під час російської агресії в Автономній Республіці Крим.

Причиною було названо те, що цю техніку могли використати для боротьби з бойовиками на Сході, яких в Москві називають виключно "ополченням" та "мирними жителями".

Заборона, однак, не торкнулася військових кораблів, які Росія дійсно поступово повертає Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...