Австралія ввела нові санкції проти Росії

Середа, 21 травня 2014, 09:29

Австралія розширює санкції проти Росії через її агресії в Україні.

Про йдеться в повідомленні МЗС Австралії, пише ZN.UA.

Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішо підкреслила, що "Австралія розширює фінансові санкції і заборони на поїздки для російських і українських фізичних осіб та кампаній, щоб підтвердити чітку і однозначну підтримку Австралією територіальної цілісності і суверенітету України".

"Я як і раніше глибоко стурбована ескалацією подій на сході України, що призвела до трагічної загибелі людей. Австралія єдина з українським народом в цьому випробуванні і ще раз закликає Росію змінити курс. Навмисна дестабілізація в Україні повинна зупинитися", - сказала Бішоп.

"Оскільки Росія досі не змогла вжити практичних кроків по деескалації кризи, в Австралії вирішено розширити фінансові санкції і заборони на поїздки стосовно ще 38 росіян і 11 українців. Це розширить загальну кількість фінансових санкцій і заборон на поїздки, введених Австралії до 50 осіб і 11 кампаній", - відзначили в МЗС.

"Росія повинна зробити конкретні і очевидні кроки, спрямовані на деескалацію ситуації, відповідно до зобов'язань, які вона взяла на себе в Женеві 17 квітня", - сказано в повідомленні.

"Ми вітаємо триваючі позитивні кроки, зроблені урядом України для виконання своїх женевських зобов'язань, а також його підготовку до президентських виборів 25 травня. Демократична Україна - в національних інтересах Австралії", - зазначили у відомстві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...