Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські військові уточнили, коли відійдуть від українського кордону

Середа, 21 травня 2014, 11:56

Підрозділи Збройних сил Росії, які зосередилися в Бєлгородській, Брянській та Ростовській областях нібито для проведення навчань, будуть передислоковані до початку червня.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на Міноборони

"Всі військові частини і підрозділи, які виконували комплекс планових заходів бойового навчання, на віддалених полігонах до початку літнього навчального періоду (1 червня 2014 року - ред.) повернуться в пункти постійної дислокації", - йдеться в повідомленні відомства.

Останні добу російські військові нібито займалися тим, що "провели демонтаж польових таборів і навчально-матеріальної бази, завершили навантаження майна, підготовку техніки до здійснення маршів і здійснюють висунення на залізничні станції навантаження і аеродроми".

У Міноборони РФ запевняють, що зараз "особовий склад, озброєння і військова техніка, переміщаються до місць постійної дислокації, де продовжать бойову навчання на штатних полігонах та в навчальних центрах". Основну частину маршрутів російські війська нібито подолають у складі залізничних ешелонів і військово-транспортною авіацією.

Як відомо, у понеділок вранці президент Росії Володимир Путін розпорядився повернути війська, які проводили навчання на південно-заході РФ, в місця постійної дислокації.

У вівторок з'явилося офіційне повідомлення про передачу цим військам відповідного наказу міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу.

В НАТО, однак, запевняють, що все ще не бачать жодних доказів виконання заяви Путіна.

"На жаль, я повинен сказати, що ми не бачили ніяких доказів, що росіяни почали відводити свої війська від українського кордону. Це - третя його (Путіна) заява про відвід підрозділів, але і досі ми не бачили жодного відведення", - заявив генсек НАТО Андер Фог Расмуссен у понеділок на прес-конференції в Брюсселі.             

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування