Українці вірять, що вибори допоможуть країні

Середа, 21 травня 2014, 13:51

Більшість населення – 58% – вірять, що вибори дозволять поліпшити ситуацію в Україні.

Про це свідчать дані спільного соцопитування Фонду Демініціатив та Центру Разумкова.

21% вважають, що вибори нічого не змінять, проте лише 4,5% думають, що вибори лише погіршать ситуацію.

Більшість населення переконані, що їхня участь у виборах чи відмова від участі або безперечно вплине на майбутнє України (20%), або вплине певною мірою (42%). Не бачать такого впливу 32% населення.

Населення України у більшості своїй переконане, що президентські вибори пройдуть або повністю чесно (9%) або з окремими порушеннями, які не вплинуть на загальний результат (45%).

Проте більше третини населення або припускають, що результати будуть перекручені (32%) або впевнені, що усе буде підтасоване (11%).

Серед усіх спостерігачів українці вважають, що діяльність міжнародних західних спостерігачів буде найбільш корисною (49%).

На українських спостерігачів від громадських організацій покладаються 37,5% громадян, на українських спостерігачів від партій – 32%, на спостерігачів від СНД – 22%.

Абсолютна більшість населення України – 85% вважає, що джерела фінансування виборчих фондів кандидатів у мають бути відкритими.

Водночас навіть якщо кандидат відкриє бухгалтерію виборчого фонду та звітуватиме про витрати,  лише 11% населення готові фінансово його підтримати.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування