У Луганській і Донецькій областях за ранок заблокували ще три ОВК

Четвер, 22 травня 2014, 12:06

Станом на 11:30 у Луганській та Донецькій області захоплено майже половину всіх окружних виборчих комісій.

Про це "Українській правді" повідомив прес-секретар Центрвиборчкому Костянтин Хівренко.

Він повідомив, що вранці було захоплено одну комісію в Донецькій області та дві – у Луганській.

"До заблокованих окружних комісій в донецькій області додалася ОВК №43 в Донецьку. Сьогодні вранці в приміщення комісії з'явились озброєні люди, які представилися представниками так званої ДНР, захопили голову комісії, винесли повністю комп’ютерну і іншу оргтехніку, винесли повністю всі виборчі документи і печатку цієї ОВК", - зазначив Хівренко.

"Таким чином робота цієї комісії повністю. заблокована. вона стала восьмою в Донецькій області", - додав він.

Як у свою чергу повідомляє Радіо Свобода, одним із переговірників був довірена особа колишнього кандидата в президенти, комуніста Петра Симоненка Олександр Васьковський.

Він сказав, що є "міністром" "ДНР". Васьковський наполягав, щоб на місце події приїхав голова комісії. У переговорах брали участь керівник виконкому, присутні міліціонери, керівник райвідділку. Згодом приїхав і голова ОВК.

Тоді Васьковський написав листа, що він вилучає системний блок, де міститься вся документація, дані про членів комісії. Цю розписку вручили голові виконкому. Після цього нападники пішли, з ними поїхав і голова ОВК, заявивши, що він це робить добровільно.

У Луганській області вранці було заблоковано дві ОВК.

"Озброєні люди, які заявили, що є представниками ЛНР, не дозволили членам ОВК № 107 в Алчевську відкрити приміщення комісії. Члени комісії не постраждали, техніку збережено. станом на зараз голова комісії дає свідчення в місцевій прокуратурі", - повідомили у ЦВК.

Крім того, за його словами було заблоковано ОВК №112 у Свердловську.

"Вранці в четвер члени комісії прийшли, щоб розпочати роботу. Але у приміщенні було  повністю замінено усі замки на вхідних дверях. І озброєні люди, які також назвалися представниками так званої ЛНР, не дають членам комісії потрапити до приміщення", - повідомив Хівренко.

"Приміщення можна фактично вважати захопленим, а відтак робота комісії однозначно заблокована",- зазначив він. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування