Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: Провокації Росії на кордоні – це спроби зірвати вибори в Україні

Четвер, 22 травня 2014, 13:53

МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з черговими спробами незаконного перетину державного кордону України з території Росії.

Про це йдеться у заяві МЗС, поширеній у четвер.

"Закликаємо ООН, ОБСЄ та все міжнародне співтовариство засудити агресивну політику Російської Федерації проти України та продовжувати рішучі дії, які не дозволять зірвати вибори в Україні і змусять Кремль повернутися в русло міжнародного права та цивілізованих відносин із зовнішнім світом", - сказано в заяві.     

Як стверджують у відомстві, спроби РФ "відбуваються при повному потуранні російської влади за злочинної бездіяльності російських прикордонників".

в МЗС розцінили спроби прорвати український кордон з боку Росії як спроби зірвати українські вибори.

"Ввечері 21 травня ц.р. в Краснодонському районі Луганської області українські прикордонники запобігли спробі прорвати державний кордон України кільком групам озброєних бойовиків, які перевозили зброю та боєприпаси з території РФ", - наголосили в МЗС.

"Того ж дня російський вертоліт МІ-8 порушив повітряний простір України в Сумській області", - нагадали у відомстві.

"Ці та інші провокації російської сторони в Україні розцінюють як спроби зірвати проведення президентських виборів 25 травня та дестабілізувати ситуацію у східних областях нашої держави", - наголосили в МЗС.

Крім того, у відомстві наголосили, що такі події підтверджують, що "Росія продовжує порушувати свої міжнародні зобов’язання та принципи міждержавних відносин, лицемірно ігнорує Женевські домовленості, свідомо обравши тактику на подальше загострення становища".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування