Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парубій розповів про різні групи "сепаратистів"

Четвер, 22 травня 2014, 15:16

Голова РНБО Андрій Парубій заявляє, що "сепаратисти" і терористи у Луганській І Донецькій областях діляться на три групи, але влада з кожним днем стискає оточення навколо тих місць, де вони перебувають.

Про це він заявив на брифінгу у четвер.

"На території східних областей діють три групи", - сказав він.

За його словами, одна з груп, це "сепаратистські групи, які готувалися протягом двох років", і складаються з жителів луганської і донецької областей.

Друга група, за словами Парубія, - "це безпосередньо російські диверсанти, які діють під керівництвом Стрєлкова (Гіркіна – ред.)". "Вони є особливо жорстокими. Бо їхня мета – не вирішення питання, а протистояння, конфлікт, смерть і кров, на цьому формується їхня політика", - зазначив він.

"Третя група – місцевий кримінал, який на фоні цих подій вирішив взяти під контроль міста і містечка для вирішення своїх якихось суто кримінальних  питань. Весь цей криміналітет був випущений  і вихований командою Януковича, яка продовжує їх фінансувати", - зазначив він.

Парубій наголосив, що між цими групами відбувається протистояння, яке часто приводить до смертей.

"Впевнений в їхніх лавах високий рівень деморалізації і сьогоднішні спроби – це такі істеричні хаотичні спроби переломити ситуацію в регіонах. Українська влада з кожним днем стискає і локалізовує цей пояс стримування  навколо тих міст, де вони діють найбільш активно", - сказав він

Крім того, Парубій підкреслив, що по тих областях виявлені багато фактів мародерства. За його словами, населення починає розуміти, "тому зарплата через дії терористів не може до них дійти".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування