Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українська армія потребує 12 мільярдів гривень - Мінфін

Четвер, 22 травня 2014, 18:18

Міністерство фінансів на підставі запитів військових про фінансування, оцінює їхні потреби в 12 мільярдів гривень.

Про це повідомив журналістам міністр фінансів Олександр Шлапак, передає УНІАН.

Міністр нагадав, що уряд випустив казначейські зобов'язання "Військові" на 1,1 млрд гривень, у тому числі на 100 млн для фізичних осіб, але потреби у фінансуванні військових значно більші.

"Запит, який військові нам надіслали, оцінюється приблизно в 12 млрд гривень. Ми це поступово зберемо", - сказав Шлапак, купуючи казначейські зобов'язання в касі "Ощадбанку".

Міністр закликав купувати казначейські зобов'язання, висловив упевненість, що його приклад наслідуватимуть члени Кабінету міністрів, і пообіцяв, що облігації будуть погашені через 2 роки.

"Ці облігації через два роки держава вам погасить, можу вам це пообіцяти", - сказав він.

Шлапак також повідомив, що кошти від продажу казначейських зобов'язань "військові" в розмірі 100 млн гривень спрямують на купівлю бронетранспортерів і бронежилетів.

"Ми вирішили на 100 млн гривень закупити 5 бронетранспортерів і бронежилети", - сказав міністр. За його інформацією, загалом на потреби армії вже спрямовано понад 7 млрд гривень з держбюджету.

Як повідомлялося, з середи почалося розміщення казначейських зобов'язань "військові", випущених на 100 млн гривень для фізичних осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...