Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луганчани підтримують АТО, терористи намагаються зірвати вибори

П'ятниця, 23 травня 2014, 10:50

Активізація силових дій терористів мають на меті зрив виборів, однак українська армія продовжує виконувати завдання по локалізації бандформувань у районах, де проводиться АТО.

Про це повідомив голова прес-центру АТО Владислав Селезньов.

"Активізація силових дій терористів проти військових мають на меті різке загострення ситуації в регіоні з метою зриву виборчої кампанії", - зазначив він.

"Підрозділи, які задіяні в АТО, продовжують виконувати завдання щодо локалізації банд формувань у визначених районах, створення щільного кільця оточення з метою недопущення поширення тероризму, несуть службу на блок постах, здійснюють охорону оборону базових таборів, завдання з підтримки дій спеціальних підрозділів", - додав Селезньов.

Він повідомив, що до українських силовиків звернулась губернатор Луганської області Ірина Варигіна, яка повідомила, що протягом дня отримує інформацію від мешканців регіону, які висловлюють підтримку впевненим діям учасників АТО.

"Луганчани висловлюють підтримку заходам, що вживає центральна влади країни, сподіваються на скоріше вирішення проблем, стабілізацію ситуації в регіоні", - наголосив він.

Крім того, Селезньов повідомив, що вночі терористи продовжували спроби прориву з кільця оточення в районі проведення АТО.

Так, близько півночі зі стрілецької зброї було обстріляно блок пост на перехресті доріг, о пів на п’яту мінометним вогнем бойовики обстрілювали позиції українських військовослужбовців на горі Карачун в районі міста Слов’янськ.

У відповідь українські силовики застосували вогонь на ураження зі стрілецької зброї та озброєння БТР-80, що змусило нападників відступити та понести втрати. Втрат серед українських військовослужбовців немає.

За минулу добу українські силовики провели ряд вдалих операцій, зокрема не допустили чергової спроби прориву кільця оточення АТО на півночі та ліквідували загін терористів поблизу Рубіжного. 

Йдеться про банду бойовиків з Луганська, російських найманців, які останнім часом дислокувались в місті Антрацит.

Втрати бойовиків під час бою складають до 20 вбитими та біля 30 поранених. За інформацією джерел морги Лисичанська та Северодонецька забиті трупами бандитів. 

На жаль українська армія понесла втрати. Під час операції загибло 2 та поранено 7 українських військовослужбовців. 

Українька правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування