Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США переносять спільні військові навчання в Україні через терористів

П'ятниця, 23 травня 2014, 10:50

Спільні військові навчання за участю українських та американський військових Rapid Trident 14, заплановані на липень цього року, відклали через події на сході України.

Про це заявив офіційний представник командування контингентом військ США в Європі, повідомляє портал The Army Times.

"Навчання Rapid Trident 14, проведення яких спочатку було заплановане на липень в Україні, перенесуть на більш пізній час. Точну дату та учасників визначать пізніше", - повідомив Девід Вестовер.

Навчання, які українські військові проводять щорічно за підтримки своїх американських колег, повинні були відбутися під Львовом, серед учасників – представники США, України, Арменії, Азербайджану, Болгарії, Канади, Грузії, Німеччини, Молдови, Польщі, Румунії та Великобританії.

"Навчання перенесли, оскільки під час підготовки, яка починається за кілька місяців, законний уряд України зіткнувся з сепаратистами, які, за підтримки Росії, намагаються розірвати країну. Закономірно, що військові сили мали бути сфокусовані в іншому місці", - пояснив інший представник американського командування Грег Хікс.

Як відомо, ситуація на сході України залишається напруженою. В останні дні почастішали зіткнення між проросійськими бойовиками з одного боку та українськими військовими и добровольчими формуваннями, що підтримують цілісність України, з іншого.

Так, у п'ятницю вранці батальйон "Донбас" потрапив у засідку в районі села Карлівки Донецької області. В результаті бою частина його бійців опинилися в оточенні, є поранені.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...