Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У виборах не зможуть взяти участь до 5% українців через сепаратистів - КВУ

П'ятниця, 23 травня 2014, 14:53

Основним викликом для проведення чесних і демократичних президентських виборів в Україні 25 травня є напружена ситуація в Донбасі.

Про це заявив голова Комітету виборців України (КВУ) Олександр Черненко на прес-конференції у п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Основним викликом для проведення чесних і демократичних виборів 25 травня залишається напружена ситуація в Донецькій і Луганської областях у більшості окружних виборчих комісій", - сказав він.

Черненко зазначив, що ситуація там динамічно змінюється. Зараз, за оцінками КВУ, вибори можуть бути зірвані у 21 окрузі з 34, відповідно у 14 з 22 округів у Донецькій і в 9 з 12 округів Луганської області.

У цілому в цих двох областях нараховується близько 14% усіх виборців в Україні, і таким чином, за оцінкою КВУ, за рахунок тих, хто проживає в Донбасі, не зможуть проголосувати до 5% усіх виборців, які б захотіли взяти участь у виборах.

"Прикро, що вони не зможуть проголосувати, але проведення цих президентських виборів надто важливе для України", - наголосив голова КВУ.

В інших регіонах України підготовка до виборів іде належним чином, хоча є низка проблем, насамперед, в організації роботи виборчих комісій, зазначив він.

За даними КВУ, зокрема, лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко, який заявив про відмову від участі у виборах, активно закликає своїх представників в окружних і дільничних комісіях відмовитися від роботи в них.

За словами Черненка, окружні комісії докладають великих зусиль для заміни членів комісій, які відмовилися від роботи, але більшість дільничних комісій будуть працювати в мінімальному складі, що призведе до утворення черг на виборчих дільницях у день виборів.

У свою чергу, Центральна виборча комісія заявляє, що в Донецькій і Луганській областях заблокована робота 20 з 34 окружних виборчих комісій.

У прес-службі ЦВК повідомили "Українським новинам",що в Донецькій області заблокована робота 12 з 22 окружкомів: усі 5 в Донецьку (№41-45), Краматорську (№48), Горлівці (№51, 52), Єнакієвому (№53), Торезі (№54) і два - у Макіївці (№56, 57).

У Луганській області заблокована робота 8 з 12 окружкомів: у Луганську (№105, 106), Алчевську (№107), Краснодоні (№108), Красному Лучі (№109), Антрациті (№111), Лисичанську (№110) і Свердловську (№112).

Напередодні представник Донецької облорганізації КВУ Сергій Ткаченко сказав в ефірі "5 каналу", що ситуація з виборчкомами на Донбасі "погіршується навіть не з кожним днем, а з кожною годиною". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...