Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв: З українцями простіше не буде, після виборів нічого не зміниться

Субота, 24 травня 2014, 11:42

Україна має заплатити за російський газ все, що вона повинна, тому що "договори мають виконуватися".

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю телеканалу "Росія".

"Графік платежів, графік ліквідації заборгованості - це можна обговорювати, але нехай починають платити", - підкреслив він.

Медведєв також назвав "шантажем" і "хамством" пропозицію української сторони змінити ціну на російський газ.

"Ви покажіть, що ви готові платити, тим більше грошики-то є. Покажіть, що ви внесли якусь суму зрозумілу, ось тепер давайте поговоримо про майбутнє співробітництво", - сказав прем'єр Росії.

Крім того, Медведєв зазначив, що після позачергових президентських виборів "з українцями простіше не буде", оскільки кожна країна проводить свою лінію, а Україна зараз в "складному становищі".

"Якось не щастить там останнім часом на керівників (України - ред.). Потрібно, щоб все-таки там сталася, мабуть, якась політична стабілізація і Україна повернулася до нормального сучасного розвитку", - сказав він.

Як відомо, "Газпром" з квітня скасував усі знижки на газ для України, які діяли раніше, в результаті чого його ціна зросла до 485 доларів за тисячу кубометрів з 268,5 доларів.

За оцінкою російського холдингу, борг української державної компанії "Нафтогаз" до кінця квітня досяг 3,5 мільярда доларів.

Українська влада неодноразово заявляла, що вважає нову ціну завищеною і не згодна з озвученим "Газпромом" розміром боргу. Україна також заявляла, що готова гасити борг, якщо ціна повернеться до рівня 268,5 доларів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування