Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС дав вдвічі більше грошей місії ОБСЄ в Україні

Субота, 24 травня 2014, 13:26

Напередодні дострокових президентських виборів в Україні Європейський Союз вдвічі - з 5 до 10 мільйонів євро - збільшив фінансову підтримку моніторингової діяльності місії ОБСЄ в Україні.

Про це йдеться в повідомленні Європейської служби зовнішньополітичної діяльності, - пише Дзеркало тижня.

Близько тисячі експертів налічує загін спостерігачів ОБСЄ, які 25 травня стежитимуть за перебігом президентських виборів в Україні.

Діяльність місії ОБСЄ в Україні підтримується в рамках спеціальної програми Євросоюзу, націленої на зміцнення стабільності і миру, а також довіри суспільства до підготовки й організації 25 травня в Україні президентських виборів і подальших пов'язаних з ними заходів, йдеться в прес -релізі.

У документі наголошується, що збільшення фінансування дозволило підключити до участі в місії ОБСЄ в Україні додатково 105 спостерігачів з країн-членів Євросоюзу, держав-кандидатів і потенційних кандидатів на вступ до ЄС.

На забезпечення їхньої роботи планується витратити 1,5 мільйона євро.

5 мільйонів євро виділені на те, щоб представники місії ОБСЄ могли працювати в Херсоні, Одесі, Львові, Івано- Франківську, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Чернівцях та Луганську.

3,5 мільйона євро підуть на підтримку діяльності ОБСЄ, пов'язаної, серед іншого, з проведенням в Україні правової та конституційної реформ, а також з налагодженням діалогу і допомогою в проведенні голосування.

Як відомо, за інформацією Комітету виборців України, в Донецькій області в більшості ОВК вибори під загрозою зриву.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування