Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: РФ організувала вторгнення озброєних терористів, готує зрив виборів

Субота, 24 травня 2014, 13:40

24 травня близько 4:00 в районі пункту пропуску "Дібрівка" на Донеччині прикордонники зафіксували черговий несанкціонований перетин кордону з боку Росії: 5 вантажних та 2 легкових автівки з озброєними людьми.

Про це йдеться у заяві МЗС України.

"Є всі підстави стверджувати, що, як і попередні порушення кордону з боку Росії, ця провокація відбувалася за безпосереднього сприяння і потурання російських прикордонників", - зазначено у повідомленні.

В МЗС підкреслили, що "організоване російською владою проникнення на територію України озброєних терористичних формувань є нічим іншим як черговим актом агресії проти нашої держави, цинічним нехтуванням Росією норм та принципів міжнародного права".

"Попри неодноразові вимоги України до російської сторони припинити провокації на кордоні, а також лицемірні заяви керівників Росії про нібито їх непричетність до підтримки терористичних угруповань у східних областях України, на практиці Кремль продовжує цілеспрямовано втілювати в життя сценарій подальшої дестабілізації ситуації в Україні", - заявили в МЗС

У відомстві підкреслили, що "першочерговою задачею Кремля є зірвати президентські вибори в Україні 25 травня шляхом залякування, захоплення заручників, вбивств місцевого населення, унеможливлення нормальної роботи виборчих комісій". 

При цьому МЗС звернулося "до всього міжнародного співтовариства із закликом невідкладно вжити всіх можливих заходів з тим, щоб зупинити агресора, не дати йому зруйнувати процес демократичного волевиявлення українського народу".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування