Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терористи скоїли 62 злочини щодо ОВК - міліція

Субота, 24 травня 2014, 17:43

Терористами в Донецькій і Луганській областях було скоєно 62 злочини щодо окружних виборчих комісій та їх членів.

Про це в ході засідання ЦВК заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, пишуть "Українські новини".

"З початку виборчого процесу в цих регіонах було скоєно 55 злочинів, пов'язаних з нападом на приміщення окружкомів, заволодінням виборчої документації та оргтехніки. Ще 7 злочинів пов'язано з викраденням і вбивством членів окружкомів", - зазначив Яровий.

За його словами,  правопорядок на виборах президента забезпечуватимуть 65 тис. міліціонерів, 15 тис. працівників Державної служби надзвичайних ситуацій, 17 тис. членів громадських формувань, і військовослужбовці Національної гвардії.

Також він додав: на сьогоднішній день МВС не може гарантувати безпеку громадян під час виборчого процесу у Слов'янську, Красному Лимані, Краматорську, Дружківці, Артемівську та Костянтинівці Донецької області, а також Антрациті та Ровеньках Луганської області.

За словами Ярового, правоохоронці готові забезпечити охорону в ході голосування на президентських виборах 25 травня лише на семи з 22 окружних виборчих комісій у Донецькій області та на двох з 12 - у Луганській, пише Інтерфакс-Україна.

Низка виборчих дільниць у день голосування будуть переведені в інші приміщення, повідомив Яровий. При цьому він відмовився дати інформацію з цього питання, пославшись на те, що на це будуть відразу ж реагувати члени незаконних збройних формувань.

За його словам, зараз оперативні штаби шукають "золоту середину", щоб довести до відома виборців і членів комісій адреси нових приміщень, не давши при цьому своєчасно зреагувати сепаратистам.

Яровий підкреслив, що міліція вживатиме всіх заходів, щоб виходячи з можливостей, максимально забезпечити безпеку і членів комісій і виборців.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування