Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві фіксують типові порушення на виборах

Неділя, 25 травня 2014, 11:40

У ході виборів 25 травня у Києві  спостерігачі фіксують типові порушення.

Як повідомляє ГО ОПОРА, серед них - дострокове відкриття сейфу, перешкоджання роботі спостерігачів, відсутність  людей у списках.

Станом на 10:00 на окрузі №220, ДВК 800637 було зафіксовано дострокове відкриття сейфу з бюлетенями (до 7:15), ДВК 800102 - сейф відкрили без спостерігача, його впустили пізніше. За фактом порушення складено акт.

На окрузі  218, ДВК  801510 (сейф відкрили о 6:40).

На окрузі 221, ДВК 800711 сейф, всупереч законодавству, дерев'яний. Спостерігачеві заборонили фіксувати порушення на фото- відеоносії.

"Дуже складна нині ситуація на окрузі 216,  ДВК 800244 - у списках виборців відсутні жителі трьох будинків, внаслідок чого утворилися черги, виникають сварки", - зазначають експерти.

Разом з тим у скандальновідомому окрузі 223, ДВК 800970 зафіксовано порушення п.8 ч.9 ст.69 Закону: члени ДВК порушують закон і висловлюють неповагу спостерігачам.

"Члени комісії не показують спостерігачам затверджений склад ДВК, відмовляють у ознайомленні з протоколом ранкового засідання.  За словами голови ДВК, відповідну вказівку вони отримали від заступника голови ОВК Тетяни Мошенської. Вона пояснила це потребою захисту персональних даних", - йдеться у повідомленні ОПОРИ.

Також, на цій дільниці не з'явився секретар і комісія призначила виконувача обов'язків.

Окрім того учасники виборів повідомляють про інші порушення на виборах.

Так, зокрема, за даними кандидата у депутати до Київради Олексія Гриценка, у деяких округах низка дільниць не відкрилася о 8:00.  Подекуди виборців немає у списках.

Інший кандидат у депутати Олексій Давиденко повідомляє у своєму Facebook, що виборці мають "два рази повинні в черзі за бюлетенями".

"На більшості дільниць округу №7 окрема черга за бюлетенями на президента України, а потім люди розуміють що потрібно вистояти таку саму чергу за іншими трьома бюлетенями. Таким чином люди не хочуть чекати на другу чергу, розвертаються і голосують лише за президента", - зазначає він.

Також, за його словами, з 24 кандидатів в депутати на окрузі №7 "вибірково вісять автобіографії 3 людей і зверніть увагу на розмір фотокарток".

За даними ОПОРИ, станом на 12:00 25 травня по всій Україні зафіксовано 392 випадки порушень законодавства про вибори, з них 63 - процедурні порушення, 16  випадків підкупу.

Дані ГО ОПОРА

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування