Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТВК Києва отримала перші дані: На виборах мера перемагає Кличко

Понеділок, 26 травня 2014, 13:33

Київська міська територіальна виборча комісія вже має результати голосування на виборах Київського міського голови та депутатів Київради з 50 спецділянок в 6 районах столиці.

Про це заявив голова тервиборчкому Михайло Терещенко, повідомляє УНІАН.

За його словами, станом на 9:00 (дані з 50 ділянок) на виборах міського голови перемагає Віталій Кличко - 57,3% голосів.

За ним йдуть Володимир Бондаренко - 7,85%, Олександр Омельченко - 7,76%, Леся Оробець - 7,54%, Микола Катеринчук - 5,0%.

Далі розташувалися Геннадій Балашов - 2,1%, Олексій Мочанов - 2,09%, Дарт Вейдер - 1,97%, Андрій Іллєнко - 1,94%, В'ячеслав Кириленко - 1,2%, Ігор Насалик - 0,9%, Іван Салій - 0,8%. Інші кандидати набирають ще менше голосів.

За партійними списками до Київради, станом на цей же час на 50 спецділянках, 3-відсотковий бар'єр долають "УДАР" - 42,7%, Українська народна партія - 10,1%, КПУ - 5,3%, "Спільна дія" - 5%, Громадський рух України - 3,75%, Інтернет-партія - 3,06% і Партія зелених - 3,01%.

Коментуючи вказаний результат КПУ, Терещенко не виключив, що партія набрала на цих дільницях таку кількість голосів завдяки ділянці, який розміщений, можливо, у ветеранському госпіталі, і щодо цього результату висновки поки рано.

Водночас Терещенко зауважив, що загальна тенденція по Києву вже проглядається як з виборів мера, так і депутатів Київради.

Терещенко вважає, що учасники виборчого процесу вимагатимуть перерахунку голосів.

"При таких розривах хіба що будуть воювати ті, хто хоче подолати 3-відсотковий бар'єр, тобто хто близький до межі цього бар'єру. Але це малоймовірно. Ми не очікуємо масового або одиничного бажання перерахунку", - сказав він.

Як відомо, згідно з результатами екзит-полу, проведеного "Савік-Шустер студією", більшість киян проголосували за списки партії УДАР на виборах депутатів до Київради (42,3%), Радикальна партія Ляшка – 7,9, партія Свобода - 7,7%, Об'єднання Самопоміч, лідером якого є мер Львова Садовий – 7,4%, Батьківщина – 4,7%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...