Керівник "Донбасу" розповів про загиблих бійців

Понеділок, 26 травня 2014, 14:06

Керівник добровільного батальйону "Донбас" Семен Семенченко розповів про те, хто з його бійців загинув в бою з терористичним "батальйоном "Схід".

Про це написано в його Facebook.

Він розповів про деталі бою "Донбасу" зі "Сходом" під Карлівкою 23 травня.

Семенченко розповів, що 25 бійців "Донбасу" потрапили в засідку 100 терористів, озброєних важким озброєнням (великокаліберні кулемети і гранатомети).

У складі терористів була ціла снайперська група, і вони мали у своєму розпорядженні три БТР.

Командир запевняє, що "з боку батальйону "Донбас" в полон не потрапила жодна людина".

Водночас, з 25 бійців Семенченка загинули п'ятеро.

1. Позивний "Дід" - м. Макіївка. 60 років. Був важко поранений. Останнє повідомлення від нього було про те, що залишилося 2 гранати, "і до нього підходять чечени". Був розстріляний при спробі самопідриву. Знищив двох терористів.

2. Позивний "Федір" - м. Донецьк, 38 років, підприємець. Будучи заблокований в будівлі, відстрілювався до останнього патрона.

"За наказом командира відділення залишив бронежилет, виповз з будівлі під гарантії надання меддопомоги. Порушивши дане слово офіцера, терорист з колишнього кримського Беркута розстріляв беззбройну поранену людину", - написав комбат.

"Федір" знищив 2-х терористів, поранив 2-х.

3. Позивний "Рейдер" - 36 років, м. Артемівськ, програміст. Знищив одного терориста. Будучи важко поранений, відмовився здаватися. Був розстріляний з підствольних гранатометів.

"Потім терористи спалили його тіло, і в інтерв'ю російським ЗМІ видавали його за по-звірячому вбитого бандерівцями місцевого жителя", - розповів Семенченко.

4. Позивний "Рябий" - 33 роки, донеччанин. Знищив 1 терориста. Прикриваючи відхід товаришів, отримав важке поранення. Виповз через болото до своїх. Зберіг особисту зброю. Помер у лікарні.

5. Позивний "Матвій" - 61 рік, військовий пенсіонер, колишній начальник прикордонної застави, майор у відставці.

"Прикриваючи відхід товаришів, завдав значної шкоди живій силі противника, затримавши просування бронетехніки. Загинув в бою", - написав комбат.

"У ході бою до сепаратистів неодноразово підвозили підкріплення з Донецька. Кількість терористів було доведено до 300 осіб. Була реальна можливість знищення всього угруповання при нанесенні удару з повітря або присилання бронетехніки з боку сил АТО", - заявив Семенченко.

Однак, за його словами, не дивлячись на обіцянки " за 4,5 години, поки йшов бій, цього зроблено не було".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування