У Росії затримали опозиціонера за перепост фото Губарєва зі свастикою

Середа, 28 травня 2014, 15:05

У Росії затримано опозиціонер Дмитра Семенова за перепост фото, на якому зображено Павло Губарєва у формі радикальної організації РНЄ з символікою, що нагадує фашистську.

Про це повідомив сам Семенов, передає Slon.

Він є чуваським блогером, членом чуваського відділення партії РПР-ПАРНАС і руху "Солідарність".

Поліція прийшла до активіста додому в районі 6 ранку 28 травня і відразу доставила до суду.

Претензії слідчих стосуються розміщених Семеновим "ВКонтакте" фотографій донецького сепаратиста, так званого "народного губернатора " Донецька Павла Губарєва у формі забороненої в РФ організації Російська національна єдність (РНЄ), емблема якої – це видозмінена свастика.

Як відомо, в юності Губарєв був членом цього радикального руху.

За версією слідства, Семенов порушив статтю 20.3 КоАП РФ (пропаганда і публічна демонстрація нацистської атрибутики чи символіки або публічне демонстрування атрибутики чи символіки екстремістських організацій).

Ця стаття передбачає як покарання штраф до двох тисяч рублів або адміністративний арешт строком до 15 діб.

При цьому навесні 2014 року, коли Губарєв був затриманий українською владою за сепаратизм, за нього заступився МЗС РФ, а звільнення "народного губернатора" вітав особисто Володимир Путін у ході зустрічі з представниками ОБСЄ.

Slon також виявив, що в "Живому журналі" Семенова, який той, за його словами, не оновлює вже близько року, адміністрацією LiveJournal заблоковано значну кількість постів.

У ході обговорення ситуації з затриманням Семенова деякі користувачі твіттера звернули увагу на інші пости, якими на їхню думку могли б зацікавитися слідчі органи.

Зокрема, увагу московського муніципального депутата Олексія Безкоровайного привернув пост спецкора "Комсомольської правди" Дмитра Стешина, який розмістив у своєму твіттері попільничку з нацистською символікою. Стешин, за деякими даними, потрапив в число 300 журналістів, нагороджених Володимиром Путіним "за об'єктивне висвітлення" подій на Україні.

Губарєв у формі РНЄ  Фото: uapress.info
Губарєв у формі РНЄ  Фото: uapress.info

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування