Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму зникли двоє проукраїнських активістів

Четвер, 29 травня 2014, 12:19

У Криму протягом тижня зникли два активіста громадської організації "Український дім" - сімферопольці Тимур Шаймарданов та Леонід Корж.

Обидва пішли з дому та не повернулися, зв'язок з ними відсутній.

Про це "Центру журналістських розслідувань" повідомили координатори організації "Український дім".

За їхніми словами, в неділю, 25 травня, Тимур Шаймарданов під час зустрічі активістів висловлював побоювання, що Леонід Корж зник - з ним не вдається зв'язатися по телефону і його місцезнаходження невідоме вже протягом 3-4 днів.

Вранці наступного дня, 26 травня, Тимур Шаймардінов пішов з дому та не повернувся.

За словами його цивільної дружини, Тимур мав намір піти в Чорноморський банк реконструкції та розвитку. Після цього він більше не виходив на зв'язок і його місцезнаходження родичам та друзям не відоме.

Як повідомив лідер української громади Криму і організації "Український дім" Андрій Щекун, Тимур Шаймарданов вів активну громадську діяльність і брав участь в акціях проти окупації Криму.

"Тимур почав активну діяльність у той час, коли українські військові частини блокували "зелені чоловічки" та проросійські активісти. Тоді Тимур зібрав цілу групу однодумців, яка чергувала, в тому числі і вночі, біля КПП військових частин", - повідомив Щекун.

"Зокрема, вони чергували в Сімферополі біля штабу військ берегової оборони ВМС України, який піддавався штурмам. Група Тимура також захищала проукраїнських активістів і журналістів, на яких постійно нападали козачки та "самооборона Аксьонова". Захищали також учасниць акцій руху "Жінки - за мир", брали участь у мітингах біля пам'ятника Т.Шевченку проти референдуму та анексії Криму", - додав він.

З Леонідом Коржем Щекун особисто не знайомий, допускає, що може його знати візуально - як одного з членів групи Тимура Шаймарданова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування