У владі пояснюють, чому перевибори Ради поки неможливі

Четвер, 29 травня 2014, 12:31

У фракції "Батьківщина" наголошують на необхідності повернення до пропорційної системи виборів перед початком дострокової парламентської кампанії.

Про це розповів в.о. лідера фракції Сергій Соболєв на брифінгу в Верховній Раді у четвер.

За його словами, якщо проводити вибори в умовах військових дій, то влада не зможе гарантувати безпеку у роботі більшості виборчих округів на Донбасі.

"І таким чином більше 30 округів не зможуть мати свого представництва серед депутатського корпусу", - заявив Соболєв.  

За його словами, важливим чинником парламентських виборів є стабілізація ситуації в Донецькій та Луганській областях.

На запитання, в які терміни може стабілізуватися ситуація, він відповів: "Той хто, хто скаже вам (терміни нормалізації) є авантюристом. Але головна теза – це те, що на абсолютній більшості територій України вибори можуть проводитися".

За словами Соболєва, після перерви депутати планують внести до порядку денного засідання низку питань, які дозволять активізувати дії українських силовиків.

Однак необхідні і і законодавчі зміни:

"Тому ми наполягаємо – і наша фракція вже розробила зміни до закону про вибори (щодо повернення до пропорційної системи) – єдине що, ми повинні врахувати побажання Венеціанської комісії до законів, які були ухвалені", - сказав Соболєв.

Він спрогнозував, що якщо робоча депутатська група почне опрацьовувати цей закон на початку наступного тижня, то доопрацьовути  його вже можна буде до кінця наступного тижня.  

У свою чергу, в.о. голови Адміністрації президента Сергій Пашинський наголосив на неможливості проводити парламентські вибори в умовах, коли влада не може гарантувати безпеку роботи в округах.  

"А крім того, нам потрібно взяти на себе політичну відповідальність і ухвалити нову редакції Конституції. Тільки після цього можна буде говорити про позачергові парламентські вибори", -  заявив представник АП.

"Українська правда" 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News