Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримський спецназ ще за Януковича готували до захоплення сходу?

Четвер, 29 травня 2014, 13:02

На боці терористичних угруповань, що діють на сході України, дійсно воюють колишні співробітники кримського відділення спецпідрозділу СБУ "Альфа".

Про це в четвер на брифінгу в Києві повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, координатор групи "Інформаційний Опір" Дмитро Тимчук.

"Що стосується інформації про те, що з боку терористів активно використовуються колишні співробітники спецназу "Альфа" СБУ з Криму, за нашими даними, дійсно, після окупації Криму активно пішов процес перевербовування, низка співробітників спецназу спецслужб перейшли на сторону Росії працювати в її інтересах", - сказав він.

Зокрема, за словами Тимчука, з них формувалися групи, спрямовувалися у Балашиху (Підмосков'я), в центр ФСБ, де проходили перепідготовку під керівництвом російських інструкторів.

"Зараз вони активно пересилаються на територію Донбасу", - підкреслює Тимчук.

Координатор "ІО" також повідомив, що за їхніми даними, складається така картина, що в останні роки президентства Януковича якраз кримські підрозділи спецназу першими отримували новітнє озброєння і засоби захисту.

"Це наштовхує на певні роздуми і це питання ми зараз активно вивчаємо", - сказав Тимчук.

Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування