СБУ затримала трьох осіб, які планували вибухи в Одесі

Четвер, 29 травня 2014, 13:24

Співробітники Служби безпеки затримали трьох громадянин України, які за грошову винагороду вчинили вибух в Одесі 25 травня.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Згідно з інформацією, терористичною групою керував 40-річний громадянин "М".

За вказівкою та координації двох активістів "Куликового Поля", які після подій 2 травня в Одесі втекли на територію Російської Федерації, він вчинив вибух на подвір’ї одного з центральних готелів міста.

"Встановлено, що терористична група планувала зірвати вибори президента України та в подальшому дестабілізувати ситуацію у регіоні, для чого готувала низку потужних вибухів у місцях найбільшого скупчення людей, поблизу держаних установ Одеси",  - повідомляє СБУ.

За ці злочини підривники отримали від своїх координаторів 10 тисяч доларів США, зазначило відомство.

"Усі затримані є членами ВГО "Православне козацтво". Під час затримання вони намагались чинити збройний опір, проте втекти їм не вдалось", - повідомили в СБУ.

 
 
 

Під час обшуку орендованого помешкання підривників вилучено бойовий пістолет "CZ-75" з "глушником", пістолет калібру 7.62 мм, мисливський обріз, травматичну зброю, бойові набої різного калібру, "коктейлі Молотова", військову амуніцію, саморобні вибухові пристрої з компонентами для їхнього виготовлення, холодну зброю тощо.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...