Експерт прогнозує, що Порошенко залишить в уряді людей Яценюка

П'ятниця, 30 травня 2014, 12:55

У Порошенка немає ні бажання, ні змоги зараз замінювати прем’єр-міністра, тому що залишити Яценюка на цій посаді є прямою вимогою МВФ і донорських організацій, які фінансують Україну.

Про це заявив у коментарі ІА ZIK політтехнолог, директор компанії персонального та стратегічного консалтингу Berta Communication Тарас Березовець.

За його словами, про це йшлося в тому числі під час візиту Яценюка до США.

"Що стосується Кабінету міністрів, то, наскільки я знаю, Порошенко нікому – навіть зі свого штабу – не обіцяв якихось конкретних посад. Йдеться лише про попередні домовленості, будуть розглядатися декілька кандидатур", - каже Березовець.

"Крім того, згідно з чинною Конституцією, міністр все одно затверджується парламентом. Тому Порошенку треба буде шукати порозуміння з фракціями парламенту", – додав він.

Експерт переконаний, що новообраний президент скористається своїми квотами на призначення, генпрокурора, міністра оборони і міністра закордонних справ.

"Ключова кандидатура на посаду глави МЗС – Валерій Чалий. Наскільки я знаю, міністра оборони Коваля міняти вони не збираються, а в СБУ залишиться Наливайченко. Буде ротація у Генпрокуратурі. На генпрокурора Порошенко поставить свою кандидатуру – поки що прізвища цієї людини немає. Можливо, це буде хтось із нинішніх народних депутатів", – зазначив Березовець.

На голову Адміністрації президента, за його словами, розглядається дві кандидатури – Юрій Стець і Віталій Ковальчук.

"Я не думаю, що Порошенко буде перетрушувати економічний блок уряду. Відповідно, там залишаться всі люди, які прийшли з Яценюком", – додав експерт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування