У Чечню доставили десятки убитих в Україні, частина служили у спецслужбах - жителі

П'ятниця, 30 травня 2014, 13:14

Від 35 до 45 жителів Чечні, які загинули в Донецькій області під час боїв, доставлені на батьківщину, багато хто з них служили раніше у спецбатальйонах, стверджують жителі Чечні.

У силових структурах республіки цю інформацію не коментують, пише газета "Кавказский узел".

Один із жителів Чечні розповів: "У мене родич працює в силових структурах. Він розповів, що вчора в республіку з України були привезені кілька десятків тіл загиблих там наших хлопців, які воювали на стороні ополчення".

"Більшість убитих із Гудермеського, Шалінського й Урус-Мартанівського районів. В один із районів нібито б привезли шість трупів, в іншій – чотири. Але цю інформацію особливо не поширюють. Тому що така вказівка віддана керівництвом. Загиблих ховають на місцевих цвинтарях", - зазначив він.

У боях в Україні беруть участь бійці колишніх батальйонів спецназу й добровольці з інших структур, стверджує житель Шалінського району Чечні Апти.

"Коли говорять, що там немає чеченців, це відверта неправда. За останні два тижні туди спрямовані бійці колишніх батальйонів спецназу "Захід" і "Схід", які підкорялися ГРУ. Є також і нібито добровольці з інших структур", - сказав він.

"Про понесені там втрати також ніхто не говорить, але от я знаю, що серед загиблих є житель нашого району, із села Герменчук, якого привезли вчора, здається, з Донецька. Також є вбиті з Урус-Мартана, Гудермеса й інших місць", - розповів місцевий житель.

За словами джерела видання, зараз в Україну кинули так званих "кадирівців".

"Туди їдуть найманці, яким обіцяли хороші гроші, і ті, кого туди нібито відрядили по службі. У цілому населення вкрай негативно ставиться до того, що сьогодні відбувається на сході України, тому що наш народ протягом останніх 20 років двічі зазначав на собі всі жахи війни", - сказав співрозмовник.

У силових структурах Чечні стверджують, що всі співробітники підрозділів правоохоронних органів республіки "перебувають у місцях своєї постійної дислокації і не виконують якихось завдань за межами регіону".

"Наших співробітників на Україні немає. Можливо, там перебуває певне число добровольців, але до силових структур республіки вони стосунку не мають. Що ж до даних про загиблих у Донецьку жителях нашої республіки, то якоїсь достовірної інформації з цього приводу в нас немає", - заявив чеченський офіцер.

Колишній депутат парламенту самопроголошеної Чеченської республіки Ічкерія (ЧРІ) правління Джохара Дудаєва на умовах анонімності сказав: "Практика використання чеченців і представників інших народів Північного Кавказу у вирішенні тих чи інших конфліктів, у яких зачіпалися інтереси Росії, застосовувалася ще на початку 90-х років. Досить згадати події в Нагорному Карабасі й Абхазії…".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування