Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Слідчий комітет Росії вирішив посадити українську армію

П'ятниця, 30 травня 2014, 17:41

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу стосовно українських військових за статтею "застосування заборонених засобів і методів ведення війни".

Про це повідомляє офіційний сайт СК РФ.

"Головним слідчим управлінням СК РФ порушено кримінальну справу стосовно поки невстановлених військовослужбовців Збройних сил України, а також осіб з числа "Національної гвардії України" і"Правого сектора" за фактами обстрілів міст Слов'янськ, Краматорськ, Донецьк, Маріуполь та інших населених пунктів, проголошених Донецької і Луганської народних Республік", - сказано в повідомленні.

На думку Росії, українські військовослужбовці, "навмисне, з метою вбивства мирних громадян застосовували зброю, артилерію, авіацію, бронетанкові озброєння і техніку".

  "Мирне населення" ДНР з російською пропискою

У повідомленні також заявляється: "Якщо політики в Києві чи на Заході воліють жити всередині пропагандистської віртуальної реальності, у казці про нове плаття короля, це їхні проблеми".

"Але ми в Росії не збираємося відмовлятися від тверезого погляду на факти, в тому числі на об'єктивну реальність розпаду і нездатності держави на Україну захистити права і свободи громадян", - заявляє СК РФ.

"І якщо сьогодні у світі немає жодної держави, яка здатна визнати очевидне, що дії влади України злочинні, то Слідчий комітет Росії, порушуючи кримінальну справу, бере на себе таку відповідальність", - сказано в заяві.

Так званий прем'єр-міністр "Донецької народної республіки" Олександр Бородай у четвер заявив, що в результаті звільнення силами АТО аеропорту Донецька загинули 34 бойовики.

Він додав, що в Росію були відправлені тіла 34х "добровольців з РФ", загиблих в результаті бойових дій в аеропорту.

У Держдепі США заявляли, що Україна має право застосовувати силу для забезпечення порядку в східних областях країни.

Як відомо, Росія не виконала умови женевських домовленостей і не сприяла деескалації конфлікту в Україні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування