ГПУ шукає депутатів і партії, хворих на сепаратизм

Субота, 31 травня 2014, 13:33

Генпрокуратура розпочала перевірку діяльності окремих народних депутатів та навіть політичних партій щодо їхньої причетності до подій, пов’язаних із сепаратизмом на південному сході Україні.

Про це у суботу журналістам повідомив в.о. генпрокурора України Олег Махніцький, - передає прес-служба ГПУ.

"Мова йде про народних депутатів, депутатів місцевих рад та представників політичних сил, які своїми діями та висловлюваннями закликають до порушення територіальної цілісності України та повалення конституційного ладу в нашій державі", - зазначив він.

Махніцький також нагадав, що зараз до Верховної Ради вже внесено три подання про притягнення народних депутатів до кримінальної відповідальності за сепаратизм. 

Говорячи про перспективу подання до суду з приводу заборони окремої політичної партії, в.о. генпрокурора нагадав, що це питання належить виключно до компетенції Міністерства юстиції. 

"У разі здобуття необхідної доказової бази щодо причетності політичних партій до сепаратизму відповідні матеріали будуть передані до Міністерства юстиції, яке уповноважене звертатися до суду з позовом про заборону діяльності партії", - зазначив він.

Як відомо, Генеральна прокуратура внесла у Верховну Раду подання про позбавлення недоторканності 3 депутатів парламенту. Діяльність ще 5 перевіряється.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування