Міліція Одещини пояснила, чому звільнила сепаратистів: натовп вимагав

Неділя, 4 травня 2014, 17:41

В Одесі звільнено 67 учасників масових заворушень 2 травня за рішенням прокуратури на вимогу мітингувальників.

Про це заявили в облуправлінні МВС.

'За рішенням прокуратури Одеської області на вимогу мітингувальників було звільнено 67 осіб, затриманих органами внутрішніх справ Одещини за участь у масових заворушеннях 2 травня', - йдеться у повідомленні.

Також в МВС зазначили, що перед цим біля будівлі міськуправління МВС на вул.Преображенській тривав багатолюдний мітинг на підтримку активістів Куликового поля.

'О 16.20 мітингувальники зламали в’їзні ворота та проникли до внутрішнього двору Одеського міську правління. Керівництво міліції проводить переговори з мітингувальниками з врегулювання ситуації', - йдеться у повідомленні. 

Як повідомляють джерела, всереди будівлі МВС 'ходять люди, виймають якусь міліцейську форму, риються у кабінетах'.

'Кажуть, що будуть вибирати 'народного міліціонера'. Мабуть, Фучеджи. Він довів свою прихильність сепаратистам…', - зазначають  свідки.

Разом з тим стало відомо, що вранці 4 травня  по одному з проукраїнських активістів стріляли з мисливської рушниці.

"Другому спалили гараж і чекали під будинком. У соцмережах активно поширюють домашні адреси проукраїнських мешканців міста із закликами їх знищувати. Все робиться відкрито, без остраху", - зазначають очевидці.

Під час штурму міліції 4 травня прихильники затриманих сепаратистів вимагали їх звільнення, не давали можливості міліції доправити затриманих до суду.  Після мітингу вони почали трощити управління міліції. Згодом силовики пішли на поступки та почали відпускати затриманих. 

 

 

Як відомо, 2 травня під час сутичок сепаратистів із проукраїнськими активістами заступник начальника управління МВС Фучеджи був помічений поруч із озброєними сепаратистами і  ніяк на них не реагував, навпаки - спілкувався.  

 

Після подій 2 травня керівник облУВС Петро Луцюк був звільнений з посади. На його місце був призначений в.о. - Дмитро Фучеджи. 

 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування