Поділ "Нафтогазу" не вирішить його проблем - Fitch

Вівторок, 10 червня 2014, 12:41

Наслідки нещодавнього рішення українського уряду про реорганізацію НАК "Нафтогаз України" і створення двох нових компаній - з транспортування газу та зі зберігання газу - вже враховані в рейтинг дефолту емітента НАК.

Про це повідомляє прес-служба Fitch Ratings, пише ZN.UA.

"На "Нафтогазі" продовжують негативно позначатися слабкі показники операційної діяльності та грошових потоків, що продовжуються розбіжності щодо цін на газ з "Газпромом" і втрата видобувних дочірніх підприємств у Криму", - йдеться в повідомленні.

Fitch відзначає, що обговорення поділу "Нафтогазу" йде вже довгий час, і, незважаючи на недавнє рішення уряду, чекають, що процес реорганізації, ймовірно, буде тривалим.

"На сьогодні у нас немає достатніх відомостей про структуру та розподіл боргу між новими компаніями для повної оцінки впливу цих подій на "Нафтогаз". Рішення розділити стабільну виручку від транзиту газу і виручку від видобутку і зберігання газу скорочує диверсифікацію і, ймовірно, призведе до того, що дві нові компанії будуть операційно слабшими", - повідомляє Fitch.

"Хоча Україна залишається важливою країною для транзиту газу, на частку якої припадає близько половини газових потоків з Росії до Європи, вважається, що її газотранспортна мережа є зношеною і вимагає модернізації. Тоді як "Нафтогаз" не публікувати звітність за МСФЗ з 2011 р., ми вважаємо, що більшість запозичень відносяться до сегменту розвідки і видобутку, а не до транзиту", - зазначено в релізі.

Крім того, Fitch Ratings нагадує, що рейтинги "Нафтогазу" як і раніше знаходиться на одному рівні з рейтингами України ("CCC"), її єдиного акціонера.

"Ми очікуємо, що Україна надасть"Нафтогазу"грошові кошти для погашення єврооблігацій на суму 1,5 мільярда доларів, термін за якими настає у вересні 2014 року, або справить виплати за облігаціями за рахунок суверенних", - сказано в релізі.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...