ОБСЄ не може моніторити ситуацію в Луганську

Середа, 11 червня 2014, 15:37

Група спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ не в змозі моніторити ситуацію в Луганську через небезпеку в цьому місті.

Про це йдеться в останньому звіті місії, оприлюдненій на сайті ОБСЄ, передає "Інтерфакс-Україна".

"У Луганську ситуація залишається напруженою. У зв'язку із заходами безпеки спеціальна моніторингова місія не відстежувала цієї зони відповідальності", - сказано в оприлюдненому звіті.

Скріншот із сайту ОБСЄ 

Стосовно Донецька у звіті зазначено, що в місті немає суттєвих змін у ситуації з безпекою. "Місія збирає додаткову інформацію про ситуацію в Слов'янську через телефонні контакти з постійними співрозмовниками в самому місті, інтерв'ю з журналістами, що повертаються звідти, а також відстежує останні фотографії", - сказано в звіті.

При цьому генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр повідомив, що співробітники місії ОБСЄ в Україні не припиняли своєї роботи в Луганську.

"Ні, вони не припиняли", - сказав він, відповідаючи на запитання.

Як відомо, раніше в ОБСЄ заявляли, що спеціальна моніторингова місія продовжить свою роботу в Україні, але проведе певні перегрупування своїх спостерігачів у східних регіонах у зв'язку з ситуацією з безпекою.

Нині в полоні перебувають дві групи місії, які спостерігали за ситуацією в східних регіонах.

Перша група спостерігачів ОБСЄ зникла 26 травня ввечері в Донецькій області, до її складу входять чотири людини - громадяни Швейцарії, Естонії, Туреччини та Данії.

З другою групою, також у складі чотирьох осіб, зв'язок було втрачено 29 травня ввечері на блокпосту біля Сєверодонецька Луганської області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування