На Донбасі затримали лідера "Російської православної армії"

Середа, 11 червня 2014, 14:31

Українські десантники затримали керівника групи бойовиків, що назвався лідером так званої "Російської православної армії" (РПА).

Про це повідомляє СБУ.

Мешканець Миколаєва наприкінці квітня напав на військовослужбовців 25-ї Окремої Повітряної Десантної Бригади ВДВ ЗС України.

Він разом з понад 50-ма озброєними бойовиками вів прицільний вогонь з автоматичної зброї по українських військовослужбовцях, які обороняли блокпост в Амвросіївському районі Донецької області.

Десантникам вдалося відбити вогонь та затримати керівника бандугруповання.

При затриманні він був вдягнений у військову форму без розпізнавальних знаків та балаклаву, при собі зловмисник мав бойову гранату РГД-5, автомат АКС-74 та споряджені магазини з бойовими набоями.

Зі слів затриманого, він є одним з лідерів терористичної групи, що діє на Сході України, так званої "Русской православной армии (РПА). Зброю та боєприпаси чоловік отримав у будівлі УСБУ в Донецькій області від керівництва самопроголошеної "Донецької народної республіки"

Слідчим відділом УСБУ в Дніпропетровській області розпочато кримінальне провадження стосовно громадянина України за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.2 ст.258 (терористичний акт) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

 
 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування