Міллер озвучив Україні "газовий ультиматум"

Четвер, 12 червня 2014, 17:44

"Газпром" більше не має наміру переносити терміни переведення на передоплату "Нафтогаз України".

Про це заявив журналістам глава "Газпрому" Олексій Міллер, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Він додав, що останній термін оплати боргу 10.00 мск 16 червня.

Міллер зазначив, що "Газпром" повинен побачити на своїх рахунках $1,951 мільярда".

Глава "Газпрому" додав, що в іншому випадку вводиться режим передоплати "."Нічого не оплачено, поставок - нуль ", - резюмував він.

Міллер пояснив, що за листопад-грудень "Нафтогаз" має переказати $1,454 мільярда і показати прогрес з оплати рахунків за квітень і травень.

Глава російської монополії заявив, що за період тристоронніх переговорів борг України збільшився на $2 мільярди і зараз неоплачені поставки становлять вже 11,150 мільярда кубометрів.

Міллер заявив, що прем'єр України Арсеній Яценюк зірвав своєю заявою останній раунд тристоронніх переговорів ЄС, Росії та України щодо газу.

За його словами, заяву Яценюка про намір України платити не більше $ 268 за тисячу кубів було зроблено публічно в розпал тристоронніх переговорів ЄС, Росії та України.

"Газпром" розцінює позицію України, як "відвертий шантаж".

Газпром "може ввести обмеження для європейських компаній, які займатимуться реверсом газу для "Нафтогазу"."Реверс - полуаферистський механізм. Газ ганяється по колу, але це російський газ ", - заявив він.

Він заявив, що "реверс суперечить контрактам з європейськими компаніями-покупцями російського газу, тому проти них можуть бути введені обмеження".

У середу міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан заявив, що пропонована Російською Федерацією ціна в 385 за тисячу кубометрів газу не є найвигіднішою на ринку.

Як повідомлялося, РФ запропонувала Україні відновити дію "стодоларової знижки" на газ для України.

У свою чергу Україна вимагає твердо закріпити зміну ціни в контракті між "Газпромом" і "Нафтогазом", оскільки рішення уряду РФ про "знижки" можуть бути скасовані у будь-який момент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News