Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терористи ДНР намагаються відловлювати неугодних в інтернеті

П'ятниця, 13 червня 2014, 12:15

Терористи так званої "Донецької народної республіки" вимагають від провайдерів надавати їм реєстраційні дані своїх користувачів.

Про це сайту Донецька 62.ua повідомив один із представників ринку, надавши відповідний "папірець".

За словами провайдера, йому і його колегам були розіслані листи за підписом одного з лідерів "ДНР" Дениса Пушиліна, у яких міститься вимога вказати практично все про дії користувачів в Інтернеті: логін, адреси електронної пошти, списки контактів, дії з видалення акаунтів.

Терористи "ДНР" вимагають від провайдерів надавати їм реєстраційні дані своїх користувачів. З 62.ua

"Робиться це з метою виявити противників ДНР, тих, хто критикує події на Донбасі, і якимось чином покарати їх. А також, ми так розуміємо, скласти список потенційних рекрутів, яких можна "обробити" і залучити на виконання якихось завдань", - говорить представник провайдера.

Крім того, від інтернет-компаній вимагають дані про те, коли і які саме інтернет-форуми й соціальні мережі відвідують користувачі, які ведуть блоги і які програми й DNS-сервери при цьому використовують.

Представник ринку провайдерських послуг висловив небажання порушувати права користувачів і намір бойкотувати вимоги сепаратистів, однак наголосив, що побоюється за свій бізнес і за своє життя.

Раніше лідери т.зв. "ДНР" вимагали припинити з 1 червня ретрансляцію шести українських телеканалів "у зв'язку з поширенням... інформації, спрямованої на розпалювання ворожнечі між російським і українським народами".

У випадку відмови виконати цю вимогу, заявляли представники сепаратистів, вони не гарантують "цілісність майна" і "безпеку персоналу" підприємств.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування