Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-начальник житомирської міліції переметнувся до бойовиків

П'ятниця, 13 червня 2014, 16:25

Колишній начальник міліції Житомирської області Юрій Івакин перейшов на сторону терористів.

Про це сказав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на брифінгу, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

На запитання, скільки міліціонерів, які не побажали їхати в зону АТО, написали заяви про звільнення, Геращенко відповів, що такі випадки є, і в міліції з'явився гарний шанс очистити свої лави й підняти планку за рахунок приходу нових добровольців.

"У нас постійно йде відтік кадрів. Щойно деякі підрозділи дізнаються про те, що вони можуть потрапити на війну з тероризмом – пишуть заяви. Був такий випадок із працівниками ДАІ на Волині, 12 людей були звільнені. Був такий випадок у Чернігівській області. Потік таких заяв іде", - сказав радник голови МВС.

Разом із тим, порядні міліціонери в Донецькій і Луганської областях теж залишилися й виконують свою роботу в рамках АТО, додав він.

"Багато є чесних і порядних співробітників міліції. Наприклад, декілька днів тому у Луганську був напад на квартиру наших розвідників. Один міліціонер-нелегал застрелений, один важко поранений. Декілька людей були взяті в заручники. Учора в ході переговорів удалося їх звільнити", - зазначив Геращенко.

"Але є й ті, хто переходив на сторону ворога. У Луганську генерал-майор міліції, який ще рік тому очолював Житомирську область, за попередньої влади, його прізвище Івакін (Юрій, - ред.), він заявив про те, що він тепер вважає себе начальником міліції Луганської області", - визнав він.

"Уже подана заявка на позбавлення його статусу генерал-майора й усіх військових звань, усіх соціальних виплат, пенсій, як терориста, зрадника батьківщини", - сказав Геращенко.

Раніше стало відомо, що колишнього начальника УМВС України в Житомирській області Юрія Івакина "призначили на посаду міністра внутрішніх справ Луганської Народної Республіки". Про т.зв. "призначення" Івакіна у Твіттері написав журналіст Петро Терентьєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування