В Україні побільшало оптимістів

П'ятниця, 13 червня 2014, 17:05

20% українців, які живуть на неокупованій території, на початку травня вважали, що справи в Україні ідуть у правильному напрямку.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутутом соціології.

На початку травня цього року серед мешканців неокупованої території України 60% українців вважали, що справи в Україні ідуть у неправильному напрямку, 20% - що у правильному напрямку, і 20 % не змогли дати певної відповіді.

Цікаво, що півроку тому, в середині листопада, більшість мешканців цієї території - 68% -вважали, що справи в Україні ідуть у неправильному напрямку, у правильному напрямку – 14%, не змогли дати певної відповіді – 18 %.

Таким чином, тих, хто вважає, що справи в Україні йдуть у правильному напрямку, зараз майже у півтора рази більше, ніж до початку протестів наприкінці листопада минулого року.

При цьому у Західному регіоні частка тих, хто вважає, що справи в Україні йдуть у правильному напрямку, зросла більше ніж втричі – з 12% у листопаді до 38% у травні.

Відповідно, частка тих, хто вважає, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку, у Західному регіоні зменшилася з 71% до 39%.

У Східному регіоні, навпаки – частка тих, хто вважає, що справи в Україні йдуть у правильному напрямку, більше ніж вдвічі зменшилася – з 10% до 4%).

Частка ж тих, хто вважає, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку, збільшилася на 15% – з 71% у листопаді до 86% у травні.

Опитування проводилось із 29 квітня по 11 травня 2014 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2022 респонденти, що мешкають у 110 населених пунктах усіх областей України (за виключенням АР Крим) за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує: 3.3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News