Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу про побиття Чорновол направлено до суду

Субота, 14 червня 2014, 10:21

Кримінальну справу стосовно двох осіб, які нанесли тілесні ушкодження та побили журналістку, активістку Майдану Тетяну Чорновол, направлено до суду.

Про це заявив виконуючий обов'язки генерального прокурора України Олег Махніцький, повідомляє прес-служба ГПУ.

За словами Махніцького, встановлено, що двоє громадян 24 грудня 2013 року близько 23 год. 45 хв. на автомобілі "Порш Каєн", перешкоджаючи руху авто "Шевроле Авео" під керуванням Чорновол Т.М., зупинили та пошкодили його. Після цього вони нанесли їй тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості (закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, перелом кісток носу, забій м’яких тканин обличчя, рвана рана нижньої губи, садна правої щоки, крововилив очниці).

 Вказаним особам інкримінується вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 296 (хуліганство), ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Щодо обох підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як відомо, зловмисники побили журналістку і активістку Тетяну Чорновол у ніч на середу, 25 грудня. За даними міліції, вона їхала у власному автомобілі і її "підрізало" інше авто. Невідомі витягли журналістку і побили, після чого автомобіль скинули в кювет.

Міліція почала кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство), а потім провадження додатково кваліфікували за ч. 2 статті 121 КК України – нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою чотирьом підозрюваним у справі про побиття Чорновол. 27 грудня також затримали п'ятого підозрюваного у справі.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування