Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄСПЛ зобов'язав РФ повернути дітей-сиріт, викрадених терористами

Субота, 14 червня 2014, 11:01

Росія має негайно повернути дітей-сиріт та їх вихователів, які були захоплені російськими терористами 12 червня у Сніжному (Донецька обл) та незаконно переправлені до РФ.

Таке рішення ухвалив Європейський суд з прав людини на підставі правила №39 "Тимчасові заходи" Регламенту ЄСПЛ, повідомляє прес-служба Мінюсту України.

Окрім того ЄСПЛ зобов’язав Російську Федерацію в термін до 17 червня надати пояснення про обставини, що супроводжували незаконний перетин російського кордону захоплених українських дітей-сиріт та їх вихователів.

Даній справі у ЄСПЛ надано статус пріоритетної.

"ЄСПЛ продовжить розгляд цієї справи в частині співпраці Російської Федерації з терористами, які незаконно вивезли українських дітей-сиріт та утримували їх понад добу на території сусідньої держави", - зазначив глава Мінюсту Павло Петренко.

Як відомо,  12 червня у Сніжному терористами ДНР було захоплено автобус із 25 дітьми-сиротами та 3 дорослими, що направлялися в дитячий оздоровчий табір "Корчагінець" у м.Кривій Ріг, Дніпропетровської області.

Погрожуючи зброєю, бойовики змусили водія змінити напрямок руху та у супроводі озброєних людей скерували вказаний автобус разом із пасажирами до Луганської області на КПП "Должанський".

Російська сторона незаконно дозволила перевезти на територію РФ без відповідних дозвільних документів, а лише за копіями свідоцтв про народження, 16 дітей-сиріт та двох вихователів.

Україна подала заяву до Європейського суду з прав людини щодо впливу на Росію в питанні повернення викрадених українських дітей-сиріт.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування