НАТО має докази введення військової техніки РФ в Україну

Субота, 14 червня 2014, 16:20

У НАТО є супутниковими зображення, які підтверджують входження на територію України військової техніки, яка є в арсеналі Росії.

Такі зображення розміщені на сайті Північно-Атлантичного альянсу.

Мапа областей, до яких прямувала військова техніка

За даними НАТО, отримані з супутника фотографії засвідчують, що танки, про приналежність яких до Росії заявляла українська сторона, швидше відповідають таким же, що були застосовані Російською Федерацією під час анексії Криму.

Переміщення техніки поблизу кордонів України

"Ці танки не мають маркування і не виглядають так, як ті, що використовуються українськими військовими. Насправді, вони не мають маркування, але нагадують ті, що використовувалися російською стороною і були залучені під час  дестабілізації в Криму", – йдеться в повідомленні.

Мапа переміщення танків поблизу кордонів України

В Альянсі заявили, що ці зображення порушують важливі питання про роль Росії у "сприянні нестабільності у східній Україні і причетності  до пересування військової техніки з Росії до України".

11 червня. Макіївка. Танки з російськими прапорами

"Російські офіційні особи неодноразово вводили в оману і ухилялися від своєї ролі в конфліктах у Криму та на сході України. Оприлюднені дані мають на меті публічно визнати Росією свою відповідальність за такі дії", – наголосили у НАТО.

Т-64 без маркувань їде по Сніжному (Україна)

Як відомо, заступник речника Державного департаменту США Марі Харф заявила, що Вашингтон має докази того, що три танки, які незаконно перетнули державний кордон України, належали Російській Федерації.

Натомість Росія наполягає, що її техніки та зброї в Україні немає і звинувачує українських військових у порушенні кордону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News