Порошенко: РНБО обговорить очищення кордону 16 червня. Будемо діяти рішуче

Субота, 14 червня 2014, 22:49

16 червня відбудеться засідання Ради нацбезпеки та оборони, на порядку денному якого – операція з відновлення державного кордону та кроки із запровадження мирного плану на Донбасі.

Про це йдеться у зверненні президента України Петра Порошенка, повідомляє прес-служба голови держави.

"На понеділок я скликаю засідання РНБО. На порядку денному – операції з відновлення державного кордону. І друге – рішучі кроки по запровадженню мирного плану на Донбасі. Заради миру в Україні ми будемо діяти рішуче і цілеспрямовано", - заявив Порошенко.

За його словами, 14 червня "українська армія вперше перейшла в контрнаступ. Наші військові почали тіснити терористів".

"Я поставив Збройним Силам України першочергове завдання – взяти під контроль державний кордон України, через який терористи отримують зброю, техніку, підкріплення, гроші. Лише протягом останніх чотирьох днів в рамках спецоперації було встановлено мир і законний порядок в Маріуполі, взято під контроль 248 кілометрів державного кордону", - додав президент.

"За останню добу при спробі проникнути на територію нашої держави було знищено 7 автомобільних колон зі зброєю та боєприпасами, знищено декілька танків, бронетранспортерів, реактивна система залпового вогню. Наші військові захопили ще одну реактивну систему "Град", - додав президент.

За словами Порошенка, від терористів очищено 11 населених пунктів Луганщини та Донеччини.

"Сьогодні у Луганську та Маріуполі сталася жахлива трагедія. Загинули наші військові та прикордонники. Ми зробимо все можливе, щоб винні у загибелі військових були знайдені, щоб терористи отримали адекватну відповідь і були покарані", - підсумував Порошенко.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування